Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Rólunk

Rólunk

FILMEN ÉS KÖNYVBEN

Kiadónk, az Etalon Film Kft. 2007-óta jelentet meg az egyetemes értékek körébe tartozó, fontos erkölcsi üzeneteket, mondanivalókat hordozó filmeket és könyveket.

Legfőbb törekvésünk a keresztény kultúra értékeinek megóvása, népszerűsítése, közkinccsé tétele, valamint a pozitív mintát és példát adó kiemelkedő emberek életének megismertetése.

Kiadónk idén ősszel ünnepli a tevékenysége megkezdésének 15. évfordulóját.

Az elmúlt években részt vettünk több mint 100 fontos kiállításon és vásáron, többek között a Városmisszió, a Szent István Könyvhét, a Karizmák Ünnepe, a Katolikus Film- és Könyvvásár (Uránia Nemzeti Filmszínház), az Ünnepi Könyvhét, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, az Országos Karizmatikus Találkozó, a Monty Taylor Könyvvásár eseményein.

Sikeres kapcsolatot építettünk ki egyházakkal, egyházi iskolákkal, óvodákkal, egyházi intézményekkel, szerzetesrendekkel, kiadókkal. 

Néhány a teljesség igénye nélkül: Katolikus Egyház, Evangélikus Egyház, Luther Kiadó, Szent István Társulat, ferences rend, szalézi rend, jezsuita rend, Keresztény Élet, Új Ember, Don Bosco óvodák, Montessori Egyesület.

Fontos célkitűzésünk a jótékonykodás is: adományozunk kiadványokat a Böjte Csaba által működtetett Dévai Szent Ferenc Alapítványnak és egyéb segítségre szoruló szervezeteknek, valamint alapítványoknak.

Kiadónk szervezi meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban megrendezésre kerülő Keresztény Film- és Könyvnapokat (KFKN). 2017 novemberében rendeztük meg az VI. KFKN-t, ahol több mint 1000 főnek (hitoktatóknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak stb.) biztosítunk az Uránia gyönyörű dísztermében ingyenes filmnézési lehetőséget, és szervezünk kerekasztal-beszélgetéseket, valamint keresztény könyv- és filmvásárt.

Jelen vagyunk a magyarországi filmszínházakban, így általunk jutottal el a nézőkhöz  pl. az alábbi mozifilmek:

  • II. János Pál pápa életét bemutató A fehér ruhás vándor,

  • Fatima - A 13. napon,

  • Albert Schweitzer – Egy élet Afrikáért,

  • a Néri Szent Fülöp életéről készült  A mennyországot választom,

  • A diadal – A harc elkezdődött, amely egy Medjugorjéban megtért fiatalember története,

  • a keresztény vértanú, Szent Borbála,valamint  

  • Placid atya életéről készült filmek.


Kiadványaink 
megtalálhatóak a legtöbb kegytárgybolt kínálatában, és a nagyobb könyvesboltok (Libri, Líra, Alexandra, Media Markt, Anima, Tóthágas,..) bolthálózataiban is.

Az Etalon Film tartja fenn és működteti a keresztenyfilmek.hu webáruházat. Weboldalunkon és hírleveleink révén akcióink ismertetése mellett számos filmújdonságról, érdekességről, a témához kapcsolódó hírekről, mozipremierről értesülhetnek olvasóink.

Munkásságunk révén már több mint 200 kiadvány született.

Méltán híres a példamutató életeket népszerűsítő Sugárzó Életek játékfilmsorozatunk, amely már közel 52 részből áll, és többek között Albert Schweitzer, Pio atya, Don Bosco, II. János Pál pápa és Teréz anya életét bemutató filmeket tartalmaz.

Büszkeségünk a Gyöngyszemek a filmművészetből, illetve a Művész Filmtár elnevezésű sorozatunk. Ennek keretében adtuk ki pl. Andrej Tarkovszkij életművét bemutató teljes gyűjteményt, továbbá az orosz, a japán, francia és az olasz filmművészet remekeit.

Különleges dokumentumfilm-sorozatot indítottunk el amely a magyar szentek, ill. boldoggá avatottak életét mutatja be: A magyarság Szentjei és a Vértanúink, hitvallóink, valamint a Keresztény Filmtár és a Csodás kegyhelyek sorozat is a Kiadónk nevéhez fűzűdik.

A gyermekek oktatásához, neveléséhez jól használható rajzfilmsorozataink: a 24 részes A Biblia gyermekeknek – Újszövetség, illetve a 39 részes A Biblia gyermekeknek – Ótestamentum című.

A kisebbeknek jelentettük meg A hit óriásai rajzfilmsorozatot, melyben olyan példamutató személyiségek élete került bemutatásra, mint p. Szent Miklós, Assisi Szent Ferenc, II. János Pál pápa vagy Teréz anya.

A keresztény szellemiségű családok számára hoztuk létre a Családi Filmtár sorozatot, melyben tudatosan válogatva mutatunk be felemelő mondanivalóval bíró alkotásokat (pl. A kis herceg, Heidi, A kis lord, Momo, A kis hercegnő, A titkos kert, Karácsonyi ének, A két Lotti).

Kiadásunkban jelent meg pl. a Sugárzó életek könyvsorozat valamint Albert Schweitzer és Mohandász Gandhi önéletrajzi művei, és népszerűek a Pio atya tevékenységét bemutató kiadványaink is.

A vallási tolerancia erősítése jegyében adtuk ki 2007-ben Az emberiség fáklyavivői I. kötetét. 2015-ben jelent meg a II. kötet. 2022. október hónapban jelenik meg a III. kötet.

Ez a vallásfüggetlen lexikon vallásalapítóink, szentjeink, valamint a Földünk szellemiségét meghatározó személyiségek életrajzain keresztül nyújt betekintést az emberiség történetébe és szellemi életébe.