Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Híreink

Híreink

Aktualitások, érdekességek
Ünnepi Könyvhét - Június 8-11.

Az Etalon Film- és Könyvkiadó is kint lesz 94. Ünnepi Könyvhét 2023 eseményén.

A Vatican News-ban találtuk a következő idézetet Ferenc pápától.

„Elkötelezett vagyok a keresztény filmek iránt, mert ezekben az alkotásokban a hit, az üdvösség és a csodák kérdései napirenden vannak. Ezek a filmek hozzájárulnak a keresztény világnézet erősítéséhez, az erények védelméhez, és utat nyitnak az emberek és a nemzetek közötti jobb megértéshez.”


Ez az eszmeiség vezérelt minket is, amikor az Etalon Kiadó létrehozta a vallási témájú DVD filmek legszélesebb hazai választékával rendelkező weboldalát, ahol KEDVEZMÉNYESEN tudsz hozzájutni olyan ritkaságokhoz is, amiket máshol nem találsz meg!

A civilizációnk szellemi életére nagy hatást gyakorolt emberekről árult el érdekességeket Dr. Torgyán Atilla „Az EMBERISÉG FÁKLYAVIVŐI” 3 kötetes vallástörténeti lexikonunk főszerkesztője, az M5 TV november 30-i műsorában.

Ha nem láttad az élő adást, akkor nézd meg most a rövid felvételt a következő linkre kattintva! https://www.facebook.com/etalon.film.kiado/videos/522301799798688

A könyvsorozat köteteit ITT TUDOD, akár JELENTŐS KEDVEZMÉNNYEL megrendelni! 

Ha ott voltál a könyvbemutatónkon, akkor megtapasztaltad a meghitt hangulatot és a könyvpalota elbűvölő helyszínét!

„Az EMBERISÉG FÁKLYAVIVŐI” lexikonunk legújabb 3. kötetének megjelenése alkalmából rendezett könyvbemutatón érdekes beszélgetésekre került sor.

Tekintsd meg az immár 3 kötetre bővült könyvsorozatunkat a weboldalunkon, ahol akár JELENTŐS KEDVEZMÉNNYEL tudod megrendelni!
Kattints ide!


A könyvbemutatókban az a legjobb, hogy a kellemes társasági élmény mellett olyan beszélgetéseket hallgathatunk, amelyekből beleláthatunk az irodalmi alkotás létrejöttének titkaiba. Ilyen eseményre hívunk meg sok szeretettel a Libri Könyvpalotába (Budapest, VII. kerület Rákóczi út 12.)

IDŐPONT: november 23. szerda, 17.00 órai kezdettel. A rendezvény időtartama: 2 óra. A belépés díjtalan! Ne hagyd ki a rendkívül érdekes előadást!

A bemutatón „AZ EMBERISÉG FÁKLYAVIVŐI” lexikon legújabb 3. kötetének megjelenése alkalmából izgalmas beszélgetést folytatnak prominens előadók:

Hendrey Tibor, a Sambhala Tibet Központ vezetője, Püski István, a Püski Kiadó vezetője és Torgyán Atilla, a három kötetes lexikon főszerkesztője, az Etalon Kiadó alapítója. Konferanszié: Ille József

A 3 kötetes lexikon a Föld vallásalapítóinak, kiemelkedő hatású szellemi tanítóinak és szentjeinek gyönyörű képekkel illusztrált életrajzi gyűjteménye, a vallási tolerancia jegyében!

Kétségtelen, hogy a bámulatos remekművek közül a Szent Péter-bazilika a római katolikus egyház első számú szentélye.

A lenyűgöző építmény a legek és érdekességek sokaságával bűvöli el az idelátogatókat, akik számtalan fotót készítenek a szépséges bazilikáról.  

Ezekből teszünk közzé néhányat és reméljük, hogy elnyeri a tetszésedet!


Egy kis ízelítő a Magyar Kurírban megjelent hírből!
Szerző: Bodnár Dániel. Fotó: Keresztény Film- és Könyvnapok

A VIII. Keresztény Film- és könyvnapok fesztivál nyitónapján a nézőközönség nagy örömére került bemutatásra a
„Levelek – Kalkuttai Teréz anya élete” című játékfilm.

A film címe arra a dokumentumgyűjteményre utal, amely Teréz anya boldoggáavatási eljárása során került elő.

Több mint ötven éven keresztül szolgálta nővértársaival együtt a társadalom legelesettebbjeit, és minden tettét Istenbe vetett feltétlen bizalma vezérelte.

Biztos volt abban, hogy az Úr akaratát teljesíti. Szilárd meggyőződése volt, hogy küldetése a hit világosságát elvinni a sötétben élőknek.

A remény tanúja volt, mert életét a tiszta hitre építette. Egyik életrajzírója, Malcolm Muggeridge írta róla, „különleges ragyogás áradt belőle, amely Istennel való kapcsolatából fakadt”.