Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Híreink

Híreink

Aktualitások, érdekességek

Beszélgetés Torgyán Atillával, a 15 éves Etalon Kiadó vezetőjével!
Az interjút a Magyar Kurír – Katolikus Hírportál készítette.


ELOLVASOM az INTERJÚT!

A Vatican News-ban találtuk a következő idézetet Ferenc pápától.

„Elkötelezett vagyok a keresztény filmek iránt, mert ezekben az alkotásokban a hit, az üdvösség és a csodák kérdései napirenden vannak. Ezek a filmek hozzájárulnak a keresztény világnézet erősítéséhez, az erények védelméhez, és utat nyitnak az emberek és a nemzetek közötti jobb megértéshez.”


Ez az eszmeiség vezérelt minket is, amikor az Etalon Kiadó létrehozta a vallási témájú DVD filmek legszélesebb hazai választékával rendelkező weboldalát, ahol KEDVEZMÉNYESEN tudsz hozzájutni olyan ritkaságokhoz is, amiket máshol nem találsz meg!

A civilizációnk szellemi életére nagy hatást gyakorolt emberekről árult el érdekességeket Dr. Torgyán Atilla „Az EMBERISÉG FÁKLYAVIVŐI” 3 kötetes vallástörténeti lexikonunk főszerkesztője, az M5 TV november 30-i műsorában.

Ha nem láttad az élő adást, akkor nézd meg most a rövid felvételt a következő linkre kattintva! https://www.facebook.com/etalon.film.kiado/videos/522301799798688

A könyvsorozat köteteit ITT TUDOD, akár JELENTŐS KEDVEZMÉNNYEL megrendelni! 

Ha ott voltál a könyvbemutatónkon, akkor megtapasztaltad a meghitt hangulatot és a könyvpalota elbűvölő helyszínét!

„Az EMBERISÉG FÁKLYAVIVŐI” lexikonunk legújabb 3. kötetének megjelenése alkalmából rendezett könyvbemutatón érdekes beszélgetésekre került sor.

Tekintsd meg az immár 3 kötetre bővült könyvsorozatunkat a weboldalunkon, ahol akár JELENTŐS KEDVEZMÉNNYEL tudod megrendelni!
Kattints ide!


A könyvbemutatókban az a legjobb, hogy a kellemes társasági élmény mellett olyan beszélgetéseket hallgathatunk, amelyekből beleláthatunk az irodalmi alkotás létrejöttének titkaiba. Ilyen eseményre hívunk meg sok szeretettel a Libri Könyvpalotába (Budapest, VII. kerület Rákóczi út 12.)

IDŐPONT: november 23. szerda, 17.00 órai kezdettel. A rendezvény időtartama: 2 óra. A belépés díjtalan! Ne hagyd ki a rendkívül érdekes előadást!

A bemutatón „AZ EMBERISÉG FÁKLYAVIVŐI” lexikon legújabb 3. kötetének megjelenése alkalmából izgalmas beszélgetést folytatnak prominens előadók:

Hendrey Tibor, a Sambhala Tibet Központ vezetője, Püski István, a Püski Kiadó vezetője és Torgyán Atilla, a három kötetes lexikon főszerkesztője, az Etalon Kiadó alapítója. Konferanszié: Ille József

A 3 kötetes lexikon a Föld vallásalapítóinak, kiemelkedő hatású szellemi tanítóinak és szentjeinek gyönyörű képekkel illusztrált életrajzi gyűjteménye, a vallási tolerancia jegyében!

Kétségtelen, hogy a bámulatos remekművek közül a Szent Péter-bazilika a római katolikus egyház első számú szentélye.

A lenyűgöző építmény a legek és érdekességek sokaságával bűvöli el az idelátogatókat, akik számtalan fotót készítenek a szépséges bazilikáról.  

Ezekből teszünk közzé néhányat és reméljük, hogy elnyeri a tetszésedet!


Egy kis ízelítő a Magyar Kurírban megjelent hírből!
Szerző: Bodnár Dániel. Fotó: Keresztény Film- és Könyvnapok

A VIII. Keresztény Film- és könyvnapok fesztivál nyitónapján a nézőközönség nagy örömére került bemutatásra a
„Levelek – Kalkuttai Teréz anya élete” című játékfilm.

A film címe arra a dokumentumgyűjteményre utal, amely Teréz anya boldoggáavatási eljárása során került elő.

Több mint ötven éven keresztül szolgálta nővértársaival együtt a társadalom legelesettebbjeit, és minden tettét Istenbe vetett feltétlen bizalma vezérelte.

Biztos volt abban, hogy az Úr akaratát teljesíti. Szilárd meggyőződése volt, hogy küldetése a hit világosságát elvinni a sötétben élőknek.

A remény tanúja volt, mert életét a tiszta hitre építette. Egyik életrajzírója, Malcolm Muggeridge írta róla, „különleges ragyogás áradt belőle, amely Istennel való kapcsolatából fakadt”.

Az Ünnepélyes Megnyitón beszédet mondott Böjte Csaba ferences szerzetes, Eperjes Károly Kossuth-és Jászai Mari-díjas színművész, filmrendező, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, és Dr. Torgyán Atilla, a rendezvény igazgatója, az Etalon Kiadó alapítója.

Ezt követően kezdődtek a díszteremben a filmvetítések, és a kávézóban izgalmas pódiumbeszélgetésre került sor „Misszió a Hit kérdése címmel.

A beszélgetést prominens vendégek folytatták: Benvin Sebastian Madassery, Verbita szerzetes, Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója, és Dr. Csókay András (nemzetközi hírű orvos-idegsebész). Moderátor Keresztes Ilona - Prima Primissima díjas újságíró, az Együtt az Életért Egyesület alelnöke.

A felemelő hangulatú megnyitón és a pódiumbeszélgetésen készítettünk néhány fotót, amit jó szívvel ajánlunk a figyelmedbe! 

Már rengeteg kuriózumot közzétettünk az október 28-30 közötti fesztiválról, de még mindig vannak igazgyöngyeink!

Nézd meg az Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész, filmrendezővel, és Siklósi Beatrix filmrendezővel készített izgalmas TV felvételt a tudomány és a vallás kapcsolatáról!

A két lenyűgöző művész jeles alkotásait is bemutatjuk a fesztiválon! 


MEGNÉZEM a TV műsorról készített felvételt!

„A keresztény értékeken alapuló filmalkotások olyan művészi eszközök,
melyek megérintik az embereket látványos képi világukkal, fenséges zenéjükkel, és egyetemes erkölcsi üzeneteket közvetítenek, amelyek pozitív változást hozhatnak az emberek életébe.

Az Uránia Filmszínház a világörökség része és a legméltóbb hely arra, hogy ezeket a mély mondanivalóval rendelkező keresztény filmeket bemutassuk.”

ELOLVASOM az INTERJÚT!