Termékek Menü

Hingyi László: Budapest ostroma 1944-45. III. - Források Budapest ostromának történetéből

Ár:
5.990 Ft (5.705 Ft + ÁFA)
Oldalak száma: 424
Kötésmód: cérna+ragasztó kötve, borító kívül matt fólia 2x140 mm-es füllel 
Elérhetőség: Rendelhető

Leírás

Rövid tartalom:

A Budapest ostroma 1944–1945 Források Budapest ostromának történetéből című kötet 2018-ban jelent meg az Etalon Kiadó gondozásában, melyben Hingyi László több évtizedes kutatómunkájának első része került kiadásra.

A sorozat második kötete, mely főleg naplókat tartalmaz 2019-ben jelent meg.

Most a harmadik és egyben a zárókötet tartja kezében a kedves Olvasó. a harmadik kötet tartalmában és szerkezetében az első kötethez hasonló, mintegy 240 visszaemlékezést tartalmaz, melyeket Hingyi László javarészt 1990 előtt gyűjtött az ostromban harcoló magyar és német katonáktól, illetve magyar civilektől, akik Budapesten és környékében élték át a harci eseményeket.

A forráskiadvány célja, hogy további személyes információkkal gazdagítsa az ostrom történetéről rendelkezésre álló ismereteket.

A Kiadó

„[…] azon túl, hogy ismeretekkel gazdagodva forgatják a következő lapokat, ajánlják tovább e három kötetet családtagjaiknak, rokonaiknak ismerőseiknek.”

Álljon itt ifjabb Andrássy Gyula gróf gondolata: „Erős meggyőződésem szerint semmi sem […] használhat többet nekünk, mint a múltunk emlékeivel való foglalkozás. […]

Ha szeretjük a nemzetet, melynek tagjai vagyunk; ha érdekeit előbbre akarjuk vinni; ha jelenét szebbé akarjuk tenni és jövőjét biztosabbá: akkor foglalkozzunk múltjával is.”

Dr. Ravasz István hadtörténész

Specifikáció

EAN/ ISBN:    9786158165808
KIADÓI KÓD:    K-E-***
MEGJELENÉSI ÉV:    2020
TERJEDELEM:   424
KÖNYVKÖTÉSMÓD:    cérna+ragasztó kötve,
MÉRET:    165x235 mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!