Termékek Menü

Hingyi László: Budapest ostroma 1944-45. II.

Ár:
6.990 Ft (6.657 Ft + ÁFA)
Terjedelem: 522 oldal
Könyvkötésmód: füles, kartonált
Külföldre is szállítunk, részletekért kattintson ide
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2023-09-24

Leírás

Tartalom: 

2018-ban az Etalon Kiadó gondozásában jelent meg Budapest ostroma 1944-45 - Források Budapest ostromának történetéből című kötet, amelyben Hingyi László több évtizedes kutatómunkájának egy része került kiadásra.

A sorozatindító első kötetben Hingyi László által gyűjtött és lejegyzett, Budapest ostromával kapcsolatos interjúvázlatokat adtunk közre.

Jelen második kötetben nem az interjúkat, hanem az elsősorban a korábban kiadatlan naplókat és visszaemlékezéseket tesszük közre.

Külön választottuk a civilek és a katonák írásait, összesen 20 katona és 7 civil ego-dokumentum található a kötetben.

A katonák visszaemlékezései között megtaláljuk tüzér, rohamtüzér, légvédelmi tüzér, gyalogos, csendőr és az egyetemi rohamzászlóalj egykori önkéntesének visszaemlékezését.

Mind a naplókat, mind a visszaemlékezéseket teljes terjedelmében közöljük, így ezen írások már nem csak az ostrom eseményeit, hanem az azt megelőző időszakot és az azt követő hónapokat is bemutatják.

Így kerültek a jelen forráskiadványba a Don-kanyar, Kárpátok, és az 1944. őszi alföldi harcok és a szovjet megszállás időszakára is vonatkozó írások.

Jelen forráskiadvány elsődleges célja, hogy Budapest második világháborús ostromához szolgáltasson új, kiegészítő adatokat. Hingyi László közel három évtized gyűjtési, kutatási anyagának feldolgozása máig nem zárult le, a magánarchívumának további darabjai a következő, harmadik kötetben kerülnek közzétételre.

Paraméterek

EAN/ ISBN:    9786158018289
KIADÓI KÓD:    K-E-19112502
MEGJELENÉSI ÉV:    2007
TERJEDELEM:    175
KÖNYVKÖTÉSMÓD:    füles, kartonált
MÉRET:    - cm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!