Termékek Menü

CHIARA LUBICH – A szeretet mindent legyőz

 

Premier: 2022. október 29. szombat 14.45 óra

Helyszín: Uránia Filmszínház

Rendező: Giacomo Campiotti

Zene: Carmine Padula

Szereplők: Cristiana Campotondi, Aurora Fuffino, Eugenio Franceschini

Giacomo Campiotti által rendezett olasz film a Fokoláre Mozgalom megálmodójának és életrehívójának Chiara Lubichnak, kíván emléket állítani.

Egy olyan szabad, és bátor fiatal lány életét mutatja be, aki a második világháború idején személyes elhivatottságot érez, hogy ebben a felfordult, pusztulásnak indult világban megtalálja azt az erőt, ami örök, s ami tovább visz, ez nem más, mint a szeretetet.

Az evangéliumi szeretet az az egytelen erő, mely képes újraépíteni a világot, egy jobb világot létrehozva, ahol több a másikra való odafigyelés, az összetartás, és közös érdek a párbeszéd és a béke, fajtól, nemtől, kultúrától és vallási hovatartozástól függetlenül.

A történet 1943-ban kezdődik az észak-olaszországi Trentoban, Chiara szülővárosában, ahol tanítónőként dolgozik. A második világháború kellős közepén, a sorozatos bombázások idején, amikor minden összeomlik, a 23 éves Chiara olyan ideát kezd el keresni, ami örök, amit nem lehet elpusztítani.

Az evangéliumot olvasva találja meg lelki békéjét és ez adja célját is, olyan közösséget létrehozni, amely Jézus Krisztus szeretetére alapul.

Szinkronizált olasz életrajzi film. 2021

Korhatár: 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Játékidő: 110 perc.

Vetítési idő: 2022. október 29. 14:45

 

Tartalomhoz tartozó címkék: filmajánló