Termékek Menü

BAKHITA – A szabadság kulcsa

 

Premier: 2022. október 30. vasárnap 11.00 óra

Helyszín: Uránia Filmszínház

Cast and crew

Rendező: Giacomo Campiotti

Zene: Stefano Lentini

Szereplők: Fatou Kine Boye (Bakhita) Stefania Rocca (Aurora Marin) Fabio Sartor (Federico Marin) Francesco Salvi (Antonio atya) Nathalie Rapti Gomez (Carolina)

SYNOPSIS

mutatja be, akit II. János Pál pápa 2000-ben avatott szentté. Ez a felemelő, tanulságos és igaz történeten alapuló film Giacomo Campiotti (Názáreti Mária, A mennyországot választom, Soha nem késő) egyik alkotása. A film Bakhita Szent Jozefína, Szudánból származó szerzetesnővér igaz történetét.

A fiatal Bakhitát, egy török ezredes elrabolta, majd gyermekéveit kegyetlen körülmények között rabszolgaként töltötte. Egy utazó mentette meg, aki új otthont talált számára. Megpróbáltatásai még ekkor sem értek véget, és Bakhitának szembe kellett néznie az előítéletekkel és a szegénységgel, sőt az a veszély fenyegette, hogy megint rabszolga lesz. Kedves hozzáállásának és alázatának köszönhetően összebarátkozott a helyi káplánnal, Antonioval. Bakhita a keresztség szentségének felvétele után elhatározta, hogy szerzetesnővér lesz, ami által újabb küzdelmeket indított el benne, mely utat nyitott a szabadságához.

Olasz feliratos életrajzi dráma.

Korhatár: 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Év: 2002.

Játékidő: 1 rész: 102 perc, 1 ÓRA, 42 PERC, 2 rész: 104 perc 1 ÓRA, 44 PERC

Vetítési idő: 2022. október 30. 11:00, 13:00

 

Tartalomhoz tartozó címkék: filmajánló